The easy Travellers har tidligere gennemført en 7 dages busrejse til Thüringen, der fandt sted 28. august til 3. september 2016.

 

THÜRINGEN kaldes også for Tysklands grønne hjerte på grund af sin utrolig smukke natur fra Kyffhäuser-bjergene i nord til Thüringer Wald i syd. Delstaten er ikke alene kendt for sin frodige natur men også for sine historiske byer og sine kulinariske jægerretter fra vildsvin til pølse.

ERFURT er hovedstaden i delstaten Thüringen og var fra 1803 og helt til 1945 en del af Kongeriet Preussen.

I WEIMAR blev Weimarrepublikken grundlagt efter 1. verdenskrig, og byen husede tidligere bl. a. Goethe og Schiller.

DRESDEN i nabodelstaten Sachsen-Anhalt var engang Tysklands smukkeste by kendt i hele Europa som ”Firenze ved Elben”. I dag efter 2. verdenskrigs voldsomme bombardementer, murens fald og omfattende restaureringsarbejder er Dresden blevet en turistattraktion af de helt store…

Delstaten er ikke alene kendt for sin frodige natur men også for sine historiske byer og sine kulinariske jægerretter fra vildsvin til pølse.
Erfurt er hovedstad en i delstaten Thüringen og var fra 1803 og helt til 1945 en del af Kongeriet Preussen.

I Weimar blev Weimar republikken grundlagt efter 1. verdenskrig, og byen husede tidligere bl. a. Goethe og Schiller – se monumentet med de to herrer nederst på siden. Dresden i nabodelstaten Sachsen-Anhalt var engang Tysklands smukkeste by kendt i hele Europa som ”Firenze ved Elben”. I dag efter 2. verdenskrigs voldsomme bombardementer, murens fald og omfattende restaureringsarbejder er Dresden blevet en turistattraktion af de helt store… Med base i Thüringer Landhotel “Edelhof” i den lille landsby Kolkwitz skal vi på smukke udflugter og udforske regionen

“Edelhof” er nævnte første gang i 1074 og kan se tilbage på en hundredårig lang  tradition med sommerlige luftkursteder for afslapning og rekreation og har stadig formået at bevare sin romantiske idyl. Vi tilbringer vore nætter på det romantiske landhotel med swimmingpool, hvor vi indtager den store morgenbuffet med hjemmelavede egnsspecialiteter og afslutter dagen med spændende aftenmenuer. Vi skal blandt andet opleve områdets bjergrige natur med Oberweißbacher Bergbahn. Bjergbanen blev åbnet første gang i 1923 og har siden 1980 været fredet. Den består af en 1,4 Kilometer lang specialbanestrækning med 25% stigning fra Obstfelderschmiede til Lichtenhain og en 600 volt jævnstrøms elektrificeret flad strækning fra Lichtenhain til Cursdorf. Denne er 2,5 km lang.

Midt i det grønne Thüringen, dybt inde og under jorden ligger et magisk rige – die Saalfelder Feengrotten(Saalfelds Fe-grotter). I mange hundrede år brød bjergfolket her sort  alunskiffer. Således opstod de underjordiske hulrum og søjler. Efterhånden som minedriften blev indstillet forvandlede naturen minen til en magisk underjordisk verden med farverige drypsten og blændende grottesøer. I skoven over grotterne huserer feer, alfer, skovånder, trolde og andet godtfolk. Både små og store kan opleve en særlig stemning i eventyrskoven omgivet af disse usynlige væsener…. For de nysgerrige er “das Grottoneum” det ideelle sted. Her i denne interaktive udstilling fyldt med oplevelser kan den videbegærlige orientere sig om fe-grotters opståen, tilblivelsen af drypsten samt studere mineraler på nært hold.

Vi besøger også Tysklands ældste bryggeri Watzdorfer Erlebnisbrauerei ved foden af “Burg Greifenstein”, hvor der er rundvisning og smagsprøver. Watzdorfer Erlebnisbrauerei har brygget øl siden 1411, altså i mere end 600 år. I bryggeriet indføres vi af den lokale guide i den fascinerende historie om bryggekunsten op gennem tiderne fra de gamle håndværksmæssige traditioner til moderne ølproduktion. Vi slutter af med at smage på udvalgte øltyper. Vi skal ud på en smuk sejltur på Stausee ved dæmningen Hohenwarte og får kaffe og kage ombord. Hohenwarte-Stausee er en i 1930erne kunstig anlagt sø, der stod færdig i 1942. Betondæmningen er 75 m høj og 412 m lang. 250 mennesker blev forflyttet og landsbyen Preßwitz blev i den anledning oversvømmet. Undervejs får vi solid halvpension med hjemmelavede specialiteter, en grillaften og en femretters “Ritteressen” (riddermiddag) med dans og musik.

Thüringer Rostbratwurst, som ses på billedet nedenfor, er en af egnens hundrede år gammel specialiteter, der nu er EU-beskyttet gennem PGI – Protected Geografical Identification (beskyttet geografisk betegnelse).

Praktiske oplysninger

Vi påbegynder turen søndag d. 28 august med hjemkomst lørdag d. 3 september.
Prisen er kun kr. 4.875 pr. person med tillæg kr. 456 for enkeltværelse.

Der er begrænset plads, så hurtig tilmelding tilrådes.
Skulle der være spørgsmål er I naturligvis altid velkommen til at kontakte mig

I håbet om, at vi ses, vil jeg slutte af med at ønske alle et spirende forår og en rigtig god sommer!

1. dag – søndag

Swimmingpoolen ved Thüringer Landhotel Edelhof

Vi starter påstigning fra morgenstunden og bevæger os stille og roligt ned mod Rødby, hvor vi om bord på færgen indtager vores morgenmåltid. Bussen kører os gennem Tyskland med behørige pauser.

Frokosten i form af medbragte sandwich indtager vi i vejsiden – indtil vi sidst på dagen ankommer til Thüringer Landhotel ”Edelhof” i den lille by Kolkwitz, hvor i indtager vores aftensmad og ”slår lejr” for ugen.
Swimmingpoolen ved Thüringer Landhotel Edelhof
Swimmingpoolen ved Thüringer Landhotel Edelhof

2. dag – mandag

Oberweissbacher Bergbahn

Forhåbentlig frisk og udhvilet efter gårsdagens strabadser indtager vi vores morgenmåltid ved det store morgenbord, der er fyldt op med alskens herligheder inklusiv hjemmelavede pølser, marmelader og postejer. Vi kører til Watzdorfer Erlebnisbrauerei, hvor vi under kyndig vejledning får indblik i den tyske ølproduktion – og naturligvis smagsprøver. Vi slutter af med en let frokost på stedet.

Efter besøget her drager vi videre til Oberweissbacher Bergbahn, hvor vi med bjergbanen transporteres til nye højder. Efter dagens dont går turen hjemad til hotellet, hvor vi kan slappe af inden aftensmaden
Oberweissbacher Bergbahn
Oberweissbacher Bergbahn

3. dag – tirsdag

Dresden

I dag venter en fantastisk oplevelse. Vi skal på en guidet sightseeing i Dresden! Ved afslutningen af Anden Verdenskrig, natten mellem den 13 og 14 februar 1945, bombede de allierede tropper byen, og ødelagde helt byens centrum så det for evigt ændrede selve byens ansigt.

En omfattende renoveringsindsats fandt sted, og i dag er Dresden et af de europæiske knudepunkter for kultur, politisk indflydelse og økonomisk mangfoldighed. Efter rundturen og med dagens mange indtryk i bagagen kører bussen os tilbage til hotellet og et velfortjent aftensmåltid.
Dresden
Dresden

4. dag – onsdag

Feengrotten

Bussen kører os efter morgenmaden til ”Saalfelder Feengrotten”, der åbnede for mere end 100 år siden. ”Fe-grotterne” blev i 1993 optaget i Guinness som verdens farve-rigeste grotter og har været besøgt af over 18 millioner gæster. Vi vises rundt en times tid, men der er også mulighed for en mindre smutvej på ca. 20 min. Inden frokost, der kan indtages ved Caféen, er der tid til lidt sightseeing på egen hånd i området ved Feengrotten.

Efter denne naturoplevelse skal vi på Stausee rundfart og kører til den kæmpestore dæmning ved Hohenwarte, hvor der venter os en smuk sejltur med kaffe og kage ombord. Forhåbentlig veltilpasse og mætte af dagens indtryk vender vi næsen hjemad til vores hotel.
Feengrotten
Feengrotten

5. dag – torsdag

Thüringer Rostbratwürsten

Dagen er til fri disposition – f.eks. ved hotellets swimmingpool. Der er også mulighed for en naturoplevelse med hestetransport i området.

For ”bymennesker” er der mulighed for transport til den nærliggende Rudolstadt.

Vi mødes ved aftenbordet, hvor hotellet tilbereder en grillaften med Thüringer Rostbratwürsten for os.
Thüringer Rostbratwürsten
Thüringer Rostbratwürsten

6. dag – fredag

Erfurt

Efter morgenbordet kører vi til Erfurt, hvor vi går på sightseeing i byen. Vi skal bl.a. se domkirke-højen med de to store middelalder-kirker. Der bliver lejlighed til at gå rundt på egen hånd, inden vi kører videre til Weimar, hvor vi skal høre om Tysklands nederlag efter 1. verdens krig (Den Store Krig) og se byen, der blev arnestedet for 2. verdenskrig!

Om aftenen byder hotel Edelhof på en femretters menu ”Ritteressen”. To Minnesänger ”Travernenteufel” underholder os i aftenens løb, hvor der også er lejlighed til at få sig en svingom.
Erfurt
Erfurt

7. dag – lørdag

Efter morgenmad pakker vi bussen og påbegynder vores hjemrejse med de sædvanlige pauser. Vi får forplejning med fra hotellet til vores frokost, der indtages i vejkanten undervejs. Ved aftenstide gør vi holdt ved Grüner Jäger, hvor vi indtager vores aftensmåltid. Vi påregner at være hjemme ud på aftenen.

Udrejse:
Søndag den 28. august

Hjemkomst:
Lørdag den 3. september

Pris:
4.875,00 kr

Ovennævnte priser er pr. person i dobbeltværelse.
Tillæg pr. enkeltværelse: 456,00 kr

Rejsefakta:
Afrejsested- og tid fremgår altid af rejsebekræftelsen.
Rejsedeltagerne skal medbringer gyldigt PAS samt evt. BLÅT (EU) SYGESIKRINGSBEVIS.
Der holdes et rimeligt antal pauser under hele turen. Pauserne holdes fortrinsvis på rastepladser med kiosk/cafeteria/restaurant og toiletter.
Bussen er **** turistbus med fly stole, fodstøtter, toilet m/håndvask, køleskab, kaffemaskine m.v. I bussen forefindes mobiltelefon, hvis nummer opgives sammen med rejsebekræftelsen.

Inkluderet i rejseprisen er:
Bustransport med moms, trafik- og personafgifter.
Chaufførbemanding jfr. køre-/hviletidsbestemmelser, 6 overnatninger i fint 3*** hotel.
Alle nætter i Thüringer Landhotel ”Edelhof” med bad/dusche og WC på hvert værelse.

Pension:
1. dag: Morgenmad, frokost og aftensmad
2. dag: Morgenmad og aftensmad
3. dag: Morgenmad og aftensmad
4. dag: Morgenmad og aftensmad
5. dag: Morgenmad og aftensmad (grillaften)
6. dag: Morgenmad og aftensmad (5 retters ”Rittermenu”)
7. dag: Morgenmad, frokost og aftensmad

NB! Frokost kan være kold eller varm anretning, eller en eller anden form for ”lunch-pakke”.
Drikkevarer er altid for egen regning

Forbehold:
Da der er lang tid til afrejsen, tages der forbehold for mindre program ændringer.
Ligeledes er prisen udregnet efter kendte priser pr. 1. december 2015.
Såfremt disse priser må justeres eks. vis vedr. transport udgifter (olie priser) må der påregnes mindre prisjusteringer

Hotel:
Søndag den 28 august til og med den 2. september
Thüringer Landhotel ”Edelhof”
OT Kolkwitz 27, D-07407 Uhlstädt – Kirchhasel

Tlf: 0049 (0) 36 72/48 04-0
Email: info@landhotel-edelhof.de