Oplev GULDKYSTEN
i det livsglade, frodige og eventyrlige Ghana

12 dages rundrejse i selskab med The easy Travellers

DANMARK har en særlig plads i Guldkystens Ghana. Dengang akvavit, krudt og kugler blev udvekslet med slaver, der under kummerlige forhold blev transporteret over Atlanterhavet til arbejdet i de danske plantager på De Vestindiske Øer. Herfra gik sukkeret retur til bl.a. de nyrige i København.

GHANA er et stabilt demokrati, der i det store og hele har været forskånet for uroligheder siden landet blev uafhængigt som det første land i Afrika i 1957. Svend Leth-Møller er dansk rejseleder og gift med Matilda, der er dronning i landsbyen Akotsi.

DANMARK tog livlig del i trekantshandlen mellem København, Ghana og Caribien. Man indskibede våben og brændevin i København, købte slaver i Ghana, som blev solgt til plantageejerne i Vestindien, hvorfra søfolkene hjembragte det eftertragtede sukker til Københavnerne.

EN GIVTIG “GESCHÄFT” for danskerne, der byggede palæer i København og slaveforter på Guineakysten, men en lang lidelseshistorie for de sorte i Afrika og deres efterkommere i Amerika.

VI SKAL BL.A. SE, hvor en af Danmarks største slavehandlere Jens Adolf Kiøge og hans diametrale modsætning, bekæmperen af slavehandel Dr. Isert slog deres folder og forfulgte hver deres mål. Vi skal se, hvor de levede og høre deres sælsomme historier.

UDOVER AT BESØGE HOVEDSTADEN ACCRA med præsidentpaladset Christiansborg – bygget som slavefort af danskerne i 1661 – skal vi besøge “åndehullet” Frederiksgave, Oburi Botanical Garden, Cape Coast, Elmina Fort, Kokum Nationalpark, Kumasi, dæmningen ved Volta og meget, meget mere. Rejsen gennemføres for en mindre gruppe i løbet af 2017.

Prisen er kr. 22.950,- pr. person i dobbeltværelse med helpension og alle udflugter iht programmet.
Tillæg for enkeltværelse kr. 1.850

Udrejse tirsdag den 27. februar 2018, hjemrejse den 9/10. marts


Tilmeld dig via nedenstående tilmeldingsblanket
Tilmeldingsblanket
Yderligere information kan fås ved henvendelse på telefon 2033 1225 eller pr. e-mail svend@theeasycompany.dk.

1. dag tirsdag

Vi ankommer med fly til Accra sidst på eftermiddagen og ind-logerer os på Oceanic Resort nede ved vandet. Aftensmåltidet indtages i restauranten ved swimmingpoolen.

2. dag onsdag

Vi starter dagen med rundvisning på det danske Fort Christians-borg fra 1661, hvor en af Danmarks største slavehandlere Jens Adolph Kiøge var guvernør i 1780erne. Vi besøger kirkegården og de omkringliggende danske huse. Efter frokost går turen til Frederiksgave, der i sin tid tjente som plantage og rekreation for de sygdomsplagede danskere på Guldkysten.

Vi kører mod Cape Coast og får rundvisning på Fort St. Jago. Det blev i 1637 brugt af hol-lænderne til at skyde ned på portugiserne i Elmina Castle. Vi indtager frokosten på Coco-nut Groove og får rundvisning på en af Ghanas største og ældste slaveforter. Det er Elmina Castle, der er bygget af portugiserne i 1482, men hvor svenskere, danskere, englændere og hollændere skiftevis har hersket.

Vi kører til vores nye hotel Anomabo Beach Resort, der med sine moderne, lerklinede hytter ligger lige ud til strandkanten. I restauranten indtager vi aftensmaden.

4. dag fredag

Vi skal i dag besøge Kakum National Park, der har et rigt plante- og dyreliv. Vi får mulighed for at klatre i trætoppene på udspændte gang-broer. Vi indtager vores frokost i restauranten på stedet. Om eftermiddagen kører vi til Cape Coast, hvor vi får en rundvisning på Cape Coast Castle. Fæstningen var oprindelig et svensk og senere dansk (1658 Carlsborg), derefter hollandsk og senere igen engelsk handelsfort. Det blev hovedsæde for den britiske tilstedeværelse indtil 1877, hvor det tidligere danske Fort Christiansborg overtog posten.

5. dag lørdag

Bussen tager os til Kumasi, hvor vi indtager frokosten. Vi besigtiger sværet Okwoforanokyi Sword, der efter legenden, blev plantet i klippegrunden for 500 år siden, og som ingen siden har kunnet rokke ud af stedet. Vi hører også fortællingen om The Golden Stool, der dalede ned fra himlen og besøger det daværende præsidentpalads.

Vi kører videre til Summer Park Hotel, hvor vi overnatter.

6. dag søndag

Vi drager videre til søen Lake Bosumtwi, der blev dannet ved et stort meteornedslag for mange millioner år siden. Vi spiser frokost i Djeso. Bagefter besøger vi Kente cloth væveriet i Bowira for at se og høre om tilvirkningen af det traditionsrige Kente klæde. Derefter går turen til vores hotel Oceanic Resort i Accra.

7. dag mandag

Vi oplever Independence Day den 6. marts med flyveopvisning og parader på Independence Square og dans i gader og stræder. Frokosten indtages på hotellet, hvorefter resten af dagen er til fri disposition indtil aftensmåltidet.

8. dag tirsdag

Vi aflægger besøg på Nkrumah Mausoleum og kører derefter til Aburi Botanical Gardens. Der indtager vi vores frokost og går tur i parken. Vi er tilbage på hotellet inden aften.

9. dag onsdag

Vi tager på National Museum of Ghana i Accra og ser på Ghanas historie og udvikling. Frokosten indtager vi hos Atta i Kasoa, der disker op med lokale godbidder…
Om eftermiddagen er der udflugt til The Big Tree.

10. dag torsdag

Efter morgenmaden drager vi til tvilling vandfaldet Boti Falls og kører videre til Akosomo dæmningen. Volta Lake er et af de største reservoir i verden målt på overflade.

11. dag fredag

Fridag og hjemrejsedag.

12. dag lørdag

Hjemkomst til Kastrup Lufthavn om formiddagen.